Ser dine Bambus triste ud? Så har du måske en af de gamle Bambus sorter…

Bambusplanteskolen får lige nu flere henvendelser vedrørende Bambus som er stoppet med at vokse, de ser triste og gule ud i bladene. Så måske har du en af de gamle indavlede bambussorter?

Den første bambus plante i Danmark

Det hele startede med, at Axel Olsen kom hjem med et eksemplar af Fargesia Muriele til Geografisk have i Kolding. Herefter blev den oprindelige plante delt, primært af Dansk Bambuskultur i Fredensborg, og solgt til næsten alle danske haver. I 1980’erne var den en af de mest almindelig bambusplanter i danske haver. Den var ideel til læ og afskærmning.

Bambus blomstrede i midt 90’erne

Bambus blomstrer med et mellemrum på 50-100 år og dør derefter. Det skete for langt de fleste af den gamle sort fra Geografisk have i årene 1994 til 1998. Fra den oprindelige bambusplante kom en del nye sorter eks. Super Jumbo fra Bambusplanteskolen og Hareskov fra Dansk Bambuskultur og en række andre sorter. Dog havde Thymes planteskole en blomstring allerede 15-20 år før i 1976. 

Ud af frøplanterne fra denne blomstring, blev udvalgt sorterne Jumbo, Bimbo og Simba. De sorter er nu næsten 50 år gamle. Her i Bambusplanteskolen sælger vi ikke mere sorterne Jumbo, Bimbo og Simba til private. I øvrigt er vi også holdt op med at sælge Super Jumbo. Den er godt nok er 15-20 år yngre og derfor burde Super Jumbo kunne holde nogle år endnu, før de blomstrer.

Indavl

Der er dog et andet problem med sorterne, som vi fremavlede efter blomstringen fra 1995. De er alle indavlede dvs. at de er bestøvet af sig selv. I begyndelsen groede de fint, men efterhånden er de svære at få til at gro og de bliver nemt gule og kedelige. På bambusplanteskolen er vi holdt op med at producere dem.

Nye sorter

Vi sælger kun de nye sorter fra serien Wellborn Africa Bambus og Nitida typerne Volcano, Blackpearl og Wintherjoy. De er alle fremmedbestøvet og vitale. Fra serien Wellborn Bambus producere vi fire sorter og flere kommer til. Alle har forskellige fremtoning, så der er meget mere at vælge i mellem.

Del på Facebook

Flere posts

Fargesia Malachite Monkeys

Malachite Monkeys

Nyhed – Fargesia Malachite Monkeys® er en splinterny bambus fra serien Well-Born-Bamboo®-Africa det er en kompakt, tætvoksende og robust bambus som bliver mellem 1 og

Læs mere »

Kontakt

Mail:
Jumbobamboo@jumbobamboo.com

Bambusplanteskolen ApS
Næstvedvej 312
4760 Vordingborg
CVR: 21517496

Besøg os på Facebook

Fragt

FORSENDELSE KOSTER KR. 500,-
Undtagen ikke landfaste øer

Du er også velkommen til at hente selv, hvis du foretrækker det.
Giv besked når du bestiller.

Åbningstider

1. april – 1. oktober
Lørdage 9.00 – 13.00

Privatlivspolitik

Vi anvender ikke cookies!

Denne hjemmeside bruger cookies for at skabe den bedste brugeroplevelse for dig.

Læs mere her.